Forums

Post has published by Mogh
  • Keymaster

Dla mnie język Bonelordów to ciężki temat. To coś co spędza sen powiek wielu tęgim umysłom od lat. Osobiście skupiam się raczej na szukaniu innych raczej prostszych zagadek. Oczywiście śledziłem tematy na temat tego języka na róznych fansite’ach czy forach ale patrząc na co raz to nowe nieprawdziwe teorie na temat 469 to trochę zniechęcilem się i przestałem interesować tematem.

“Chciałbym póki co się skupić na rozszyfrowaniu tego wiersza. Jest to moim zdaniem o wiele prostsze niż książki bonelordów gdzie mamy długi ciąg liczb bez żadnych separatorów , czyli trudno oszacować, gdzie się kończy słowo lub zaczyna.”

Podoba mi się to podejście. Poemat faktycznie ma separatory. Poza tym są również wykrzykniki co może wskazywać, że w języku 469 (o ile nie jest tylko żartem Cipsoftu) nie można ich zapisać. To również może być wskazówką.

NPC Knightmare jak był dostępny w grze to mówił takie zdanie:

“3478 67 90871 97664 3466 0 345!.”

Ciekawe prawda? Tutaj również jest wykrzyknik i separatory. Źródło

Wracając do wiersza Avar Tara to myślę, że gdzieś w grze lub poza nią może jest zapisany oryginał ? Te dwa wykrzykniki oraz ilość wyrazów pomogłyby go zidentyfikować.

• This reply was modified 2 years, 11 months ago by Mogh.