Forums

Post has published by Poojael
  • Participant

“Podoba mi się to podejście. Poemat faktycznie ma separatory. Poza tym są również wykrzykniki co może wskazywać, że w języku 469 (o ile nie jest tylko żartem Cipsoftu) nie można ich zapisać. To również może być wskazówką.” – Kropek też nie ma (chyba) skoro Wrinkled Bonelord wymawia zdanie zakończone kropką.

“NPC Knightmare jak był dostępny w grze to mówił takie zdanie:

“3478 67 90871 97664 3466 0 345!.”” – Tak, jest wykrzyknik i  jest jeszcze kropka o czym wyżej wspomniałem. Smuci mnie to 3478 na początku (może faktycznie oznacza beholder? ciężko to jakoś połączyć, ilość cyfr nie odpowiada ilością liczb a z sylabami też nie idzie) dodatkowo, smuci wolne 0. Wrinkled Bonelord nerwowo reaguje na tą cyfrę więc dziwne, że pojawiła się ona tutaj sama (nie w środku ani na końcach liczb)

“Wracając do wiersza Avar Tara to myślę, że gdzieś w grze lub poza nią może jest zapisany oryginał ? Te dwa wykrzykniki oraz ilość wyrazów pomogłyby go zidentyfikować.” – widzisz, o tym nie pomyślałem. Ino, wracając do rozpatrzeń wyżej, jeśli 3478 oznacza słowo dłuższe o nawet kilka liter to ten wiersz  musielibyśmy rozpatrywać jedynie pod względem ilości słów (też w sumie przydatna wskazówka ) Na moim macierzystym serwie zbieram książki i ładuje do depo. Kiedyś postawię bibliotekę, hehe, może akurat w niej znajdzie się ten wiersz?

Przepraszam, za nieumiejętność redagowania tu postów (uczę się) i dziękuje za dodatkowe pomysły/informacje/wskazówki

Pozdrawiamm

• This reply was modified 2 years, 11 months ago by Poojael.