“Coś się popsuło na forum”
Powinno być już dobrze. Cały wątek wpadł do akceptacji na moderację. Nie wiem czemu.
“A co jeśli użyjemy tego itemu na bossie?”
Nie sprawdzałem tego. Może następnym razem jak spotkam bossa to go tam odluruję i sprawdzę. Ale spotkanie bossa nie jest łatwe jak pisałem wcześniej więc nie wiem kiedy będzie następna okazja…
“W ogóle zastanawiam się nad “sensem” tych itemów tzn jaki ma być skutek ich użycia? Raczej wątpię by były to itemy tworzące kolejne itemy np Vampire Teeth jak się użyje na Honeycomb (taki tylko przykład) to , że nie powstaną np Boots of Waterwalking tj że kombinacja użycia itema na itemie raczej nie da nowego itema. Szybciej będzie to kombinacja użyj itemy A na obiekcie B w skutek czego coś zostanie odblokowane.”
Zgadzam się w zupełności. Jest trochę przedmiotów których nie można zdobyć ale wątpię aby były to przedmioty które otrzymuje się właśnie w taki sposób. Raczej obstawiałbym, że jeśli użyjemy itemi to się coś otworzy, wywoła jakiś efekt na innym przedmiocie lub graczu…
Jest jeszcze inna możliwość. Część z tych przedmiotów może nie mieć zaprogramowanej akcji lub mają taką samą akcję jak inny przedmiot. Programiści często biorą już istniejący plik i go przerabiają. To samo tyczy się wpisów w bazie danych (jeśli tam są trzymane przedmioty). Jest prawdopodobne, że część itemów powstała właśnie w taki sposób. Znaleźliśmy już kilka dowodów na tego typu działalnie ze strony twórców gry. Na przykład przy robieniu transkrypcji odkryliśmy, że niektórzy NPC są bez wątpienia są “wzorowani” na innych NPC nawet jesli dzielą ich lata od wprowadzenia do gry. Przykładem jest Emperor Rehal wzorowany na Emperorze Kruzaku. Bardzo wiele słów na które on reaguje pokrywa się z Kruzakiem. To nie jest przypadek.