Forums

Post has published by Mogh
  • Keymaster

Gorąco witamy na forum. Wrap Man – ten nick coś mi mówi… Czyżby znany pogromca bossów o których prawie nikt wcześniej nie wiedział ? 🙂

Najpierw zacznę od tego:

“I tu pojawia się moje pytanie, czy jest tutaj osoba mająca dostęp do tych transkrypcji?”

Powiedzmy, że mamy pewne dojście do takich informacji… Rozczaruję cię. Niestety dialogi z “seamonster” występują w tych “nieoficjalnych” źródłach. Zatem można założyć, że dialogi zostały wprowadzone na długo przed wprowadzeniem achievmentów do gry. Z naszych informacji wynika, że nie  było tam żadnej ukrytej mechaniki.

Jakiś czas temu natrafiłem na dyskusję na TibiaQA dotyczącą tej ciekawej historii

Does the seamonster told in the story by NPC Marlene exist? – TibiaQA

Jak widać teoria o staniu w dokach o północy została obalona. Obawiam się, że ta cała historia o morskim potworze to tylko “lore”. Niemniej jednak to tylko moje zdanie. Cipsoft na przestrzeni lat rozbudowywał lokacje. Jest niewielka szansa, że twórcy “coś” dodali do tej legendy tak jak zrobili to np. z bazyliszkiem.

“I co ogólnie myślicie o tym? Naciągane?”

Nie jest naciągane. W teamie TibiaSecrets często wysnuwamy znacznie bardziej nieprawdopodobne teorie 🙂 Ale zawsze staramy się je obalić i podejść do nich krytycznie. To właśnie wyobraźnia pozwoliła nam odkryć kilka mniejszych sekretów.

“Znacie może Npc z podobnymi dialogami?”

Nie wiem dokładnie co masz na myśli? O NPC skrywających jakieś sekrety tajemnice? Jesli tak to jest ich pełno. W samym Northport czyli właśnie w miejscu gdzie znajduje się Marlene jest jaskinia piratów. Została dodana do gry znacznie później . Na niższych poziomach znajdziesz NPC Bearded Woman która została uwięziona przez niejakiego kapitana Kid’a który zgubił klucz do celi w rzece. Wskoczył do wody i słuch po nim zaginął. Bearded Woman czeka na ratunek. To tak w skrócie. Wiele osób uważa, że tutaj znajduje się ukryty quest. IMO historia równie ciekawa jak ta z seamonster.

• This reply was modified 2 years, 11 months ago by Mogh.
    • This reply was modified 2 years, 11 months ago by Mogh.