Witam Tibijczyków.
Tak jak pisał Mogh, trudny temat, bo te szyfry cyfr mają to do siebie, że ciężko się domyślić od czego trzeba zacząć. Moją osobistą najbardziej prawdopodobną wersją jest losowość ciągu liczb nieprowadzący do niczego (miło będę zaskoczony, jeśli się mylę). Kiedyś czytałem (jeśli dobrze pamiętam, to były właśnie słowa Knightmera), że rozwiązanie jest prostsze niż się wydaje i nie trzeba uciekać do wysokich rozwiązań matematycznych. Jeśli ma to mieć jakąkolwiek odpowiedź na czym to polega, to też szukałbym u NPC podpowiedzi, którzy przynajmniej w tym updacie weszli, co sam Wrinkled Bonelord (6.2, 10 czerwiec 2001). Dodam, że obecny w Hellgate Dreadeye został dodany kilka lat później, dlatego raczej doszukiwałbym się informacji z lat poprzedzających jego dodanie. Jak wiemy, część z informacji jest czerpana z innych źródeł niż gry, typu filmy. Znalazłem dwa odcinki z dwóch różnych seriali (oba z nich to sci-fi pt. The Outer Limits z tytułem odcinka “The Beholder”, drugi to The Invisible Man, odcinek “Beholder”). Oba z nich również miały premiery odcinków w 2000r, więc rok wcześniej przed tym NPC, choć ciężko mi wierzyć, by ewentualne znaczenie tej historii było tak głęboko ukryte. Nazwę Bonelord wprowadzono kilka lat później, a także sam Wrinkled Bonelord mówi- “Z biegiem czasu inne rasy nadały nam różne imiona. Termin bonelord przylgnął do nas już od dłuższego czasu. W naszym języku nazwa naszej rasy nie jest ustalona, ale złożona formuła i jako taka zawsze zmienia się dla subiektywnego widza”. Dodam też, że zaintrygowała mnie inna rzecz, którą wypowiada Wrinkled Bonelord- “I am 486486 and NOT ‘Blinky’ “. Blinky to nazwa maskotki z FreeDOS. Jak wiemy, uraża to tego NPC, przez co nas podpala, ale w tym wypadku nie szukałem powiązania między Logo a NPC. Wypowiedzcie się co na ten temat myślicie, pozdrawiam serdecznie.