Jeśli chodzi o droższe itemy to sam też próbowałem kilku które posiadam. Chodzi mi jeszcze po głowie Orshabaal’s Brain oraz Morgaroth’s Heart. Wiemy, że te itemy istniały kiedy wprowadzano transmutator do gry. Jeśli jakiś item jeszcze działa to prawdopodobnie jest on trudny lub niemożliwy do zdobycia. Dwa przedmioty które wymieniłem bardzo do tego pasują.
Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą – publikuję ciekawe info. Admin TibiaWiki wraz ze swoimi znajomymi odkrył, że Cockroach Leg zamienia w Cockroach’a. Potwierdził także, że Transmutator to achievment jak dotąd nie zdobyty przez nikogo. Także @Poojael naprawdę miałeś nosa wskazując, że to może być aczek. Do zdobycia tego sekretnego achievmentu brakuję już tylko jednej udanej przemiany więc stawka odkrycia tego jednego itemu jest wysoka. Sam badam jednak coś zupełnie innego i raczej nie będę wracał do Transmutatora w najbliższym czasie. Bardzo cieszę się, że sporo graczy zainteresowało się tematem i próbują wyjaśnić tę ciekawostkę do końca 🙂