Forums

Post has published by Mogh
  • Keymaster

@rpg-player

Wybacz, że odpowiadamy dopiero po 3 dniach ale żaden z nas nie miał niestety na to czasu.

Uważam, że “poem” jest raczej dalszą część misji i nie możemy dostać odpowiedniej wiadomości ponieważ nie mamy aktywowanego questa.

To bardzo ciekawe jest co piszesz i naprawdę możesz mieć rację. Pamiętam, że podczas robienia jakiś transkrypcji wywoływały mi się kwestie questowe u NPC na odpowiednie słowa nawet jeśli nie miałem nawet zaczętego questa. Nie pamiętam już jacy to byli NPC ale pamiętam, że te dialogi prowadziły do martwego punktu. Pamiętam jedną ciekawą sytuację z NPC Karl w kanałach Carlin. Skończyłem misję Secret Service GCB. Jak wiemy jeśli zaczęliśmy ten quest to nie możemy zrobić AVIN oraz TBI. Możemy robić misję tylko dla jednej frakcji. Ale ciekawe jest, że Karl reaguje na słowo barrel lub barrel of bear i pyta się czy przynieśliśmy mu beczkę. Jest to część questa TBI. Jeśli uzyskamy beczkę (np. przesyłając ją parcelem z innej postaci) i oddamy Karlowi to on ją weźmie i nie będzie już reagował na słowo barrel. Prócz tego nic się nie wydarzyło. Nie zaktualizował się questlog itp. Wykonałem kawałek questa TBI ale bez braku możliwości zakończenia go. Więc twoja teoria na temat “poem” ma naprawdę sens i może faktycznie to jest tylko dalsza część jakiejś nieznanej nam jeszcze misji z Beregar.

Co do Pythiusa to też próbowaliśmy różnych rzeczy. Niestety bez powodzenia. Może te kwestie związane z wymianą jakiegoś przedmiotu na jego skarby też są częścią tej zagadkowej misji?

Borre, o którym wspomina Bolfona, może być zdrobnieniem jego prawdziwego imienia.

Być może, ale jeśli to zdrobnienie to nie mamy pomysłu jakby mógł się nazywać.

Jeśli chodzi o badanie zakątków Beregar to @Haishen też próbował się dostać w różne miejsca. Oczywiście bez powodzenia. Ale znalazł np. to:

Tabliczka jest na ścianie której nie widać. Co ciekawe taką samą pustą tabliczkę bez napisu znajdziesz w opuszczonej tawernie w Beregar. Błąd mappera? Trudno powiedzieć. Może Ty znajdziesz jakieś wytłumaczenie tej dziwnej sytuacji?

Udało nam się znaleźć coś jeszcze. Jak wiemy misja Royal Rescue została dodana w Tibii 8.5 a samo Beregar w 8.4. I co ciekawe na 100% wagonik z poniżego obrazka został dodany w update 8.5.

Zauważ, że buttres to podpora tylko widziana z innej perspektywy. To taka sama podpora jak np. tutaj:

Czyli mamy tu zatem do czynienia z wjazdem do tunelu i wagonikiem dodanym wraz z misją royal rescue. Po co to dodali jeśli nie działa? Podejrzewamy, że w “sekretnej” misji na pewno korzysta się z wagoników. Mam nadzieję, że to trochę pomoże w Twoich poszukiwaniach.

Ostatnią rzeczą o jakiej pamiętam to fakt, że za stworzenie Beregar odpowiadał Denson Larika. Ta sama osoba jest odpowiedzialna za stworzenie Troll Sabotage quest. Nie wiem dlaczego utarło się, że to Chayenne stworzyła Troll Sabotage. Ale to nieprawda. W razie czego podeślemy dowody ze starych newsów Tibii jakby ktoś miał jakieś wątpliwości. Ale czemu w ogóle wspominam o Troll Sabotage ? Dlatego, że on w questlogu także nie jest completed i podejrzewa się, że quest nie jest do końca rozwiązany.

Jakbym sobie coś przypomniał to wyedytuję post. Mam nadzieję, że może któraś z tych informacji na coś Cię naprowadzi.