Forums

Post has published by Mogh
  • Keymaster

Coś już tam próbowaliśmy z NPCami. Używaliśmy słów: Forgotten passage, hidden passage, hidden path i kilka. Pathfinder chyba nie. Myślę, że warto spróbować z tym słowem. A jeśli chodzi o misję która “odświeża”. Widziałem już kiedyś coś takiego i był to bug 🙂 Dla mnie istotny jest opis achievmentu:

“Wow – what was that? You don’t know how you ended up here, but somehow you did. How to get from Beregar to Kazordoon in a jiffy – that’s something those dwarves would love to know, but you’re not quite sure how to reproduce it.”

Wygląda na to, że Dwarfy powinny zostać poinformowane o sekretnym tunelu. Dlatego wierzę, że to jeszcze nie koniec i jest tutaj coś więcej do zrobienia. Jest jeszcze jedna poszlaka która wskazuje na nieukończony quest.

Spójrz na obrazek powyżej. Widać na nim połowę drewnianej podpory (buttress). To zrzut ekranu z misji Royal Rescue. Na zdjęciu widać jak gracz naprawia podporę używając Bricklayers’ Kit (podpora z cegieł). W pokoju w Beregar jest taka sama połówka podpory.

A na tabliczce przed wejściem jest pewien napis “Danger of Collapse”. Mogę tylko się domyślać, że ktoś na którymś etapie misji zleci nam naprawę podpory (ustabilizowanie tunelu). To tylko teoria ale.. te połówki podpór nie są powszechne. Jeśli się nie mylę to występują tylko trzy takie obiekty w grze. Jedna tutaj w Kazordoon, jedna w Royal Rescue i jedna w jakimś zawalonym tunelu w Beregar (niedostępna). Przypadek? Błąd designera? Nie sądzę.