Forums

Post has published by Haosu
  • Participant

Widzę że zapał wygasł i już od roku nic nowego w tym temacie ( a szkoda).

Po przebrnięciu setek o ile nie tysięcy stron od lat 200X do tematów z przed kilku miesięcy w różnych językach muszę stwierdzić że w kółko wszędzie jest to samo a nikt praktycznie nie poszedł po logicznych krokach. Spokojnie, nie rozwiązałem tego 🙂 ale może z pomocą nam się uda.

A więc logiczny ciąg zdarzeń jest taki że trafiamy do hellgate albo w misji paradoxu albo idąc na draconie. Ciężko mi wymyślec inny powód by fabuła gry nas tam wepchnela. Z tym że będąc pierwsza osoba w grze nie wiesz ze droga na draconie tam jest. Tak więc zostaje nam paradox tower. Będąc już w tym hellgate trafiamy do biblioteki i jest tam bonelord który nam mówi że wszystko kręci się w okół matemagii. No ok póki co nic nam to nie mówi ale kończymy questa i dostajemy w quest logu ” poznałeś sekret matemagii). No i teraz jaki jest kolejny logiczny krok? Wg mnie albo wymyślenie dlaczego wyniki z paradoxu są takie a nie inne. ( nie na poziomie zaawansowanych kodów a po prostu zabawy matematycznej dla dzieci) albo kontynuowanie paradoxu ( ten quest nie jest Complete w questlogu, nawet po odebraniu nagród).

Co do słów wrinkled bonelorda. Nie rozumiem skąd przeświadczenie że 1=tibia. Skoro pisze ze TO 1, NIE TIBIA.

czyli można sądzić ze jest to coś przypominającego tibie ale nią nie będącego. Podam przykład

Biała ściana – to sufit, NIE ściana.

Zupełnie inaczej jest w przypadku “486486”. Mówi on że jest 486486 i JEDNOCZEŚNIE nie jest blinky jak go nazywają.