Tak jak piszesz – poinformowanie kogoś o odkryciu tunelu jest najbardziej logicznym krokiem. Problem polega na tym, że wypytaliśmy o to chyba każdego Dwarfa w Kazordoon i Beregar. W mojej ocenie innym logicznym krokiem który warto zbadać jest zrobienie “czegoś” związanego z wagonikami. Taki krok wynika z opisu achievmentu.
“Wow – co to było? Nie wiesz, jak tu trafiłeś, ale jakoś tak się stało. Jak w mgnieniu oka dostać się z Beregar do Kazordoon – to jest coś, co krasnoludy chciałyby wiedzieć, ale nie jesteś do końca pewien, jak to odtworzyć.”
Z opisu wynika, że zanim poinformujemy krasnoludy o odkryciu powinniśmy odtworzyć naszą przeprawę z beregar do kazordoon. No i to jest dziwne bo możemy bez problemu odtworzyć tę przeprawę, wejść do wagonika i lądujemy w Kazordoon. Ponownie aktualizuje się questlog. Wygląda jakby coś tutaj nie działało do końca…
W pokoju z plątaniną torów jest jeszcze jeden wagonik który nie działa zdaje się tak jak powinień. Wyrzuca nas przy wejściu do Beregar i pojawia się pomarańczowy komunikat informujący nas, że chyba nie tego szukaliśmy… Komunikat pojawia się nawet po wykonaniu royal rescue. Pamietajmy, że przed odkryciem achievmentu wagonik który prowadzi do Kazordoon działał dokładnie tak samo i wyrzucał nas przy wejściu na fenrock. Możliwe, że trzeba coś zrobić właśnie z tym wagonikiem który został i po użyciu wyrzuca nas przy wejściu do Beregar. Jakby co to wszedłem do niego kilkaset razy i zawsze zadziałał tak samo.
@edit mając na myśli wagonik, chodziło mi o odpowieni wjazd do tunelu i odpowiednie ustawienie torów 🙂