Forums

Post has published by Mateoo
  • Participant

Mam pytanko do bardziej doświadczonych Beregarowców, chodzi o NPC Xorlosh:

13:37 Notooriouus [335]: hi
    13:37 Xorlosh: Who are you? Are you a genius in mechanics? You don’t look like one.
    13:37 Notooriouus [335]: mechanics
    13:37 Xorlosh: I’d love to chat with you about the high art of mechanics but I’m too busy.
    13:37 Notooriouus [335]: busy
    13:37 Xorlosh: Some son of a rotworm put WAY too much stuff in this elevator and now it’s broken. I could do with some help to fix it.
    13:37 Notooriouus [335]: help

Czy jest to po prostu bug ze NPC nie reaguje na słowo help? (slowo w dialogu jest proponowanym keywordem – wytluszczonym) dodam ze mam wykonane wszystko co znane dotychczas w Beregar zatem oddaliśmy mu 3 gear wheele i nadal potrzebuje pomocy?

You sucessfully helped Xorlosh in repairing the elevator. You can now enter the teleporter to the eastern part of the mine.

To akurat może być ciekawe bo może wskazywać na to ze cos jest zbugowane i nie da sie ruszyć choćbyśmy bardzo tego chcieli 😛

Xorlosh jest najbliżej tych “mechanizmów” a skoro ta rozmowa w moim mniemaniu jest odrobine zabugowana to moze jego powinniśmy poinformować o przejsciu do Kazoo ale nie możemy 🙂

Czy może ktoś sprawdzić czy Xorlosh też wam nie odpowie ?

btw. Czy te “proponowane” słowa kluczowe zawsze powinny działać? Zna ktoś może jakiegoś innego NPC który nie reaguje na proponowane słowo? Bo może to jest intencjonalnie zrobione a ja po prostu za dużo mam podejrzeń 🙂

Pozdrawiam wszystkich 🙂

• This reply was modified 1 year, 1 month ago by Mateoo.