Forums

Post has published by Poojael
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)
  • Participant

Uuu. To teraz znaleźć klucz i pozbyć się MWalla. Chyba kupię chara na tym serwerze co Wy. Bądź co bądź , wspólne eksploracje od czasu do czasu można zrobić – np sprawdzać właśnie, czy pociągnięcie jakiejś dźwigni nie powoduje akcji/reakcji. Albo nawet stanięcie na jakiś sqm jak to jest w przypadku Spike Sworda. Dla 1 osoby to jest nierealne do wykonania , dla 2 ? W sumie też, ale jakbyśmy uzbierali ekipę tak z 10 osób, to już zadanie staje się “tylko” bardzo trudne 😀

• Keymaster

@Poojael

Skompletowanie tak dużej i zgranej ekipy stanowi problem. @Bosst , @Haishen i ja graliśmy kiedyś na jednym serwerze. Niestety od jakiegoś czasu każdy z nas gra na osobnym świecie jeśli chodzi o main chary. Ja gram na Bonie i mogę pomóc Tobie z dźwigniami czy sqmami jak chcesz. Ale tylko od czasu do czasu bo ostatnio mało czasu poswięcam na samą grę w Tibię choć staram się to zmienić. Nawet odpuściłem rzadkie bossy choć do niedawna było to moje podstawowe zajęcie.

• Participant

@Mogh

To ja wiem, ale teraz można w miarę tanio dorwać chary 200 lvle. Takie poziomy są dobre do przeczesywania 😛 Raz w tygodniu zebrać się grupą i “czesać”

• Participant

Drzwi na barklessach – nie sprawdzałem wszystkimi kluczami.

Wz 6 task – zaraz jak się wchodzi – na prawo widać czasami deepworma jakby w osobnym miejscu.

Dużo takich jest. można zrobić listę z odnośnikami, screenami, teoriami

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Mathheus.
  • Keymaster

@mathheus

“Wz 6 task – zaraz jak się wchodzi – na prawo widać czasami deepworma jakby w osobnym miejscu.”

Nie kojarzę tego za bardzo. Gdbyś podesłał jakiś screen lub chociaz wskazał miejsce na mapie byłbym wdzięczny.

“Dużo takich jest. można zrobić listę z odnośnikami, screenami, teoriami”

I to jest bardzo dobry pomysł. Kilka screenów już jest w poprzednich postach. Mogę pożniej wyedytować i w jednym poście gdzieś na początku dodawać takie miejsca.

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Mogh.
  • Keymaster

@Mathheus Nie widzę obrazków.

Najprościej wkleić link prowadzący bezpośrednio do obrazku w edytorze. Taki który kończy się rozszerzeniem pliku graficznego.

“https:……….jpg”. Powinno zadziałać i wkleić obrazek do postu.

• Keymaster

@mathheus

Dodałem opcję uploadowania obrazków w edytorze. Teraz już nie powinno być problemów.

• Participant

Cześć,

Próbowałem dzisiaj trochę poszperać z A Bearded Woman i piętro niżej dzieje się dość dziwna rzecz, mianowicie cały teren objęty jest protection zone, jednakże… respią się tam potwory. Żeby dodać “dziwności” temu – to potwory respią się kilkukrotnie na tej samej kratce. Oczywiście, nie można ich zabić, ani cokolwiek zrobić – z racji obecności protection zone.

Potwory respią się nieregularnie – najpierw pojawił się pirate skeleton, potem pirate ghost, żeby potem pojawiły się dwa ghoule w jednym miejscu.

Czy to miejsce kiedyś było pozbawione pz i ten resp to coś normalnego?

edit: już widzę na filmach, że kiedyś faktycznie nie było tam pz. Czyli to bardziej ciekawostka. 😉
    Jak mogę kogoś z moderatorów poprosić o usunięcie posta, to byłbym wdzięczny.

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Ufocore.
  • Keymaster

@Ufocore

To co odkryłeś i opisałeś jest bardzo ciekawe, pozwól że nie będę usuwał. Mogh i Haishen są specjalistami od Bearded Woman, na pewno chętnie się odniosą do Twoich obserwacji.

• Keymaster

@Ufocore

To co doświadczyłeś jest ciekawe. Poszedłem tam i faktycznie na całej lokacji jest aktywny PZ. Nie często zdarzają się takie bugi więc znalezisko pasuje do TibiaSecrets 🙂 Nie piszemy tylko o tajemnicach. Bugi też są bardzo ciekawe 🙂

A teraz co do tego dziwnego respa. Spójrzcie na poniższy screen

Potwór respi się w potworze. To normalne, ale chyba, rzadko spotykane. Kiedyś odkryliśmy ten rodzaj respawnu w Forgotten Tomb. Jest to o tyle ciekawe, że nikt wcześniej chyba tego nie opisał. Przynajmniej ja nie znalazłem na ten temat żadnej wzmianki w internecie.

• Participant

pewien resp 5 squirellów na pohu ( ten przy skałce z GSem) też jest stały (wszystkie 5 respią się na tym samym sqm), ale tam chyba skrypt respienia działa poprawnie tzn, mob zrespi się na najbliżej wolnej kratce jeśli ten jeden sqm jest zajęty

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Jimmycrusher.
    • This reply was modified 2 years, 9 months ago by Jimmycrusher.
  • Participant

Ofc. a jak jest z dworcami? Tam po 2-3 moby na 1 sqm się respią 😉  Jeśli jest on zajęty, to faktycznie, mob powstaje obok.

• Moderator

Ciekawa sprawa z tym respem  na Bearded Woman :).

Pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim.

Nawiązujac do tematu.Pod koniec 2006 roku do gry dodano 12 wysp.

Skupmy się na:

Goroma
    Ramoa
    Talahu
    Malada
    Kharos

Napewno ludzie zastanawiali się nad teleportem,który może nas  przeniesie w jakieś nieznane miejsce.

Może warto dokładnie zbadać każdą z wysp?

Wiemy,że w tibi zagadki są rozwiązywane po latach,więc może i w tym miejscu warto się rozjerzeć?

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Haishen.
  • Participant

Mam pytanie odnośnie rooma znajdującego sie w pałacu kazo który możemy zobaczyć z małego pomieszczenia przez ścianę. Dawno nie zaglądałem do kazo i do pałacu Emperora kazo ale zaciekawiło mnie to gdyz mapa mi sie odkryla na nowo w tym miejscu. W pomieszczeniu możemy zobaczyć jakiea koazrownoaci kosztownościi obrazy oraz jeden opisany Misa Lona. Czy pochodzi to z jakiegos nowego questa?  I jestem po prostu nie na czasie?

• Participant

@Mogh

Próbowałem wstawiać linkiem parę razy, wklejać bezpośrednio edytorem do tematu parokrotnie – nie wstawia moich postów z linkami/grafikami w tym temacie. Sprawdź logi nawet czy coś

Wymogi dotyczące, rozmiaru bądź “ciężaru” plików może są ustawione, chociaż próbowałem wstawić “samo sedno”

• This reply was modified 2 years, 9 months ago by Mathheus.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 30 total)

You must be logged in to reply to this topic.