- This topic has 30 replies, 9 voices, and was last updated 2 years, 9 months ago by
Mathheus.
-
Uuu. To teraz znaleźć klucz i pozbyć się MWalla. Chyba kupię chara na tym serwerze co Wy. Bądź co bądź , wspólne eksploracje od czasu do czasu można zrobić – np sprawdzać właśnie, czy pociągnięcie jakiejś dźwigni nie powoduje akcji/reakcji. Albo nawet stanięcie na jakiś sqm jak to jest w przypadku Spike Sworda. Dla 1 osoby to jest nierealne do wykonania , dla 2 ? W sumie też, ale jakbyśmy uzbierali ekipę tak z 10 osób, to już zadanie staje się “tylko” bardzo trudne 😀
-
Skompletowanie tak dużej i zgranej ekipy stanowi problem. @Bosst , @Haishen i ja graliśmy kiedyś na jednym serwerze. Niestety od jakiegoś czasu każdy z nas gra na osobnym świecie jeśli chodzi o main chary. Ja gram na Bonie i mogę pomóc Tobie z dźwigniami czy sqmami jak chcesz. Ale tylko od czasu do czasu bo ostatnio mało czasu poswięcam na samą grę w Tibię choć staram się to zmienić. Nawet odpuściłem rzadkie bossy choć do niedawna było to moje podstawowe zajęcie.
-
To ja wiem, ale teraz można w miarę tanio dorwać chary 200 lvle. Takie poziomy są dobre do przeczesywania 😛 Raz w tygodniu zebrać się grupą i “czesać”
-
Drzwi na barklessach – nie sprawdzałem wszystkimi kluczami.
Wz 6 task – zaraz jak się wchodzi – na prawo widać czasami deepworma jakby w osobnym miejscu.
Dużo takich jest. można zrobić listę z odnośnikami, screenami, teoriami
-
This reply was modified 2 years, 9 months ago by
Mathheus.
-
-
“Wz 6 task – zaraz jak się wchodzi – na prawo widać czasami deepworma jakby w osobnym miejscu.”
Nie kojarzę tego za bardzo. Gdbyś podesłał jakiś screen lub chociaz wskazał miejsce na mapie byłbym wdzięczny.
“Dużo takich jest. można zrobić listę z odnośnikami, screenami, teoriami”
I to jest bardzo dobry pomysł. Kilka screenów już jest w poprzednich postach. Mogę pożniej wyedytować i w jednym poście gdzieś na początku dodawać takie miejsca.
-
Mogh.
-
-
-
Dodałem opcję uploadowania obrazków w edytorze. Teraz już nie powinno być problemów.
-
Cześć,
Próbowałem dzisiaj trochę poszperać z A Bearded Woman i piętro niżej dzieje się dość dziwna rzecz, mianowicie cały teren objęty jest protection zone, jednakże… respią się tam potwory. Żeby dodać “dziwności” temu – to potwory respią się kilkukrotnie na tej samej kratce. Oczywiście, nie można ich zabić, ani cokolwiek zrobić – z racji obecności protection zone.
Potwory respią się nieregularnie – najpierw pojawił się pirate skeleton, potem pirate ghost, żeby potem pojawiły się dwa ghoule w jednym miejscu.
Czy to miejsce kiedyś było pozbawione pz i ten resp to coś normalnego?
edit: już widzę na filmach, że kiedyś faktycznie nie było tam pz. Czyli to bardziej ciekawostka. 😉
Jak mogę kogoś z moderatorów poprosić o usunięcie posta, to byłbym wdzięczny.-
Ufocore.
-
-
To co odkryłeś i opisałeś jest bardzo ciekawe, pozwól że nie będę usuwał. Mogh i Haishen są specjalistami od Bearded Woman, na pewno chętnie się odniosą do Twoich obserwacji.
-
To co doświadczyłeś jest ciekawe. Poszedłem tam i faktycznie na całej lokacji jest aktywny PZ. Nie często zdarzają się takie bugi więc znalezisko pasuje do TibiaSecrets 🙂 Nie piszemy tylko o tajemnicach. Bugi też są bardzo ciekawe 🙂
A teraz co do tego dziwnego respa. Spójrzcie na poniższy screen
Potwór respi się w potworze. To normalne, ale chyba, rzadko spotykane. Kiedyś odkryliśmy ten rodzaj respawnu w Forgotten Tomb. Jest to o tyle ciekawe, że nikt wcześniej chyba tego nie opisał. Przynajmniej ja nie znalazłem na ten temat żadnej wzmianki w internecie.
-
Mogh.
-
-
pewien resp 5 squirellów na pohu ( ten przy skałce z GSem) też jest stały (wszystkie 5 respią się na tym samym sqm), ale tam chyba skrypt respienia działa poprawnie tzn, mob zrespi się na najbliżej wolnej kratce jeśli ten jeden sqm jest zajęty
-
Jimmycrusher.
-
Jimmycrusher.
-
-
Ofc. a jak jest z dworcami? Tam po 2-3 moby na 1 sqm się respią 😉 Jeśli jest on zajęty, to faktycznie, mob powstaje obok.
-
Ciekawa sprawa z tym respem na Bearded Woman :).
Pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim.
Nawiązujac do tematu.Pod koniec 2006 roku do gry dodano 12 wysp.
Skupmy się na:
Goroma
Ramoa
Talahu
Malada
KharosNapewno ludzie zastanawiali się nad teleportem,który może nas przeniesie w jakieś nieznane miejsce.
Może warto dokładnie zbadać każdą z wysp?
Wiemy,że w tibi zagadki są rozwiązywane po latach,więc może i w tym miejscu warto się rozjerzeć?
-
Haishen.
-
-
Mam pytanie odnośnie rooma znajdującego sie w pałacu kazo który możemy zobaczyć z małego pomieszczenia przez ścianę. Dawno nie zaglądałem do kazo i do pałacu Emperora kazo ale zaciekawiło mnie to gdyz mapa mi sie odkryla na nowo w tym miejscu. W pomieszczeniu możemy zobaczyć jakiea koazrownoaci kosztownościi obrazy oraz jeden opisany Misa Lona. Czy pochodzi to z jakiegos nowego questa? I jestem po prostu nie na czasie?
-
@Mogh
Próbowałem wstawiać linkiem parę razy, wklejać bezpośrednio edytorem do tematu parokrotnie – nie wstawia moich postów z linkami/grafikami w tym temacie. Sprawdź logi nawet czy coś
Wymogi dotyczące, rozmiaru bądź “ciężaru” plików może są ustawione, chociaż próbowałem wstawić “samo sedno”
-
Mathheus.
-
You must be logged in to reply to this topic.