Forums

Post has published by Bosst
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 46 total)
  • Participant

To chyba Yalahari Figurine zostaje 😀 ( co by było osyć ciekawe – boss wprowadzony w 11.40 – a sam przedmiot 8.4 – wtedy nieosiągalny @Mogh 😀 )

Pomysłów wiele, ale sprawdzić nie ma jak, albo już “prysną” z głowy:D

• This reply was modified 2 years, 8 months ago by Mathheus.
  • Participant

@Bosst jest szansa, że udostępnisz/cie liste przedmiotów, które już przetestowaliście co by nie tracicć nie potrzebnie czasu ?

• Keymaster

@mathheus

Nie mamy takiej listy. Teraz jedyne co sie opłaca testować to albo mega rary (feru hat?) albo cos na co nikt by nie wpadł.

• Participant

No nic – trzeba zacząć robić 😀

• Participant

Witam 🙂

Jako, że posiadam nogi karalucha i brakuje mi ostatniej przemiany do zdobycia tego osiągnięcia(jeżeli istnieje) to zainteresowałem się tym tematem.

Przetestowałem już setki przedmiotów, droższe, rzadsze czy nawet nietypowe. Z racji, że achievementy zostały wprowadzone w tibii 8.6 czyli jak istniało już Zao to skupiłem się na poszukiwaniach do tej wersji.

Tak w skrócie sprawdziłem:

• prawie wszystkie creature produkty
    • wszystkie addon itemy(z wyjątkiem: tych które dostajemy od NPC, odbieramy ze skrzynek i feru hata)
    • wszystkie płyny w vialach
    • wszystkie kosztowności
    • food
    • itemy do oswajania
    • itemy które w nazwie mają nazwę potwora np. demon armor
    • itemy których używają potwory np. twiceslicer, bo bije z niego draken elite
    • różne śmieci, kości itp.
    • kilkanaście rarków
    • i wiele innych.

Niestety bez skutku. Jak znajdę więcej wolnego czasu to mogę stworzyć listę itemów które sprawdziłem żeby zaoszczędzić innym czasu i zbędnych wydatków. Przeglądając ten temat widziałem pytania o takie itemy jak downy feather, wool, orsh brain, itemy z poi bossów, blessed ankh, demon horn, fire mushroom, yalahari figurine – wszystko to sprawdziłem, nie działa.

Podczas szukania itemów do przetestowania najbardziej zaciekawiło mnie że feru hat na markecie jest w kategorii „creature products”. Patrząc na dotychczas poznane przemiany na połowę z nich  potrzeba właśnie creature itemy. Jednak z drugiej strony wszystkie pozostałe itemy są łatwo dostępne, co prawda do karalucha teraz nie da się dostać, ale w czasach wprowadzenia Yalahar było to proste.

Skoro do tej pory nie udało się nikomu odkryć ostatniej przemiany to podejrzewam, że ten achievement może być zbugowany i niemożliwy do zdobycia w dzisiejszych czasach. Mam tu na myśli jeśli potrzebny jest item który dało się zdobyć kiedyś a nie da aktualnie np. key ring. Inny przypadek to taki, że jak zmienili nazwę beholdera na bonelord to zmieniły się nazwy itemów takich jak: shield, helmet, czy eye albo zmiana koloru dragon clawa. I jeżeli przed tymi zmianami te itemy miały inne id to teraz nie będą działać, a patrząc na pozostałe przemiany taki beholder eye wydaje się bardzo prawdopodobny 🙂 Cipsoft mógł wprowadzić jakieś zmiany, a o aczku już zapomnieć.

Odnośnie ostatniej przemiany przewiduję 3 opcje:

• bardzo rzadki item
    • item który dało się zdobyć kiedyś a nie da aktualnie
    • item którego jeszcze nikt nie odkrył jak zdobyć

• This reply was modified 2 years, 8 months ago by Bogus.
    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by Bogus.
  • Participant

Ilość przemian = lista od Bosst’a + Cockrouch + Mysteriando Feru Hatando ?

Phoenix eggi, voodoo dolle, bast skirty, woolf tooth chain, stuffed dragi, toady, bunny, itp sprawdzałeś ? Jakbyś się postarał o taką listę to by było bosko

Ja to o nawet zwykłej pochodni, zapalonej bądź nie myślałem i tych wazach z lizardów, o bone, big bone, yellowed bone nie wspomne  😀

• Participant

Mam 3 “wnioski”:

1.  Achivment usunięty
    2.  Kolejna rzecz do zdobycia taka jak wspomniana noga karalucha czyli z mapy tej, gdzie one występowały. Ja akurat nie grałem w tamtym okresie albo grałem może przez miesiąc, więc nie wiem, co tam jeszcze występowało.
    3. Może coś z rookgaardu? Nie wiem, jakie są zasady wynoszenia itemów stamtąd
  • Participant

No moim zdanie faktycznie trzeba zacząć od sprawdzenia czy zmienione itemy nie zmieniły ID.

I pytanie czy w ogóle da się to sprawdzić, bo jak pisze poprzednik po zmianie iD aczek mógł się zbugować i szukanie nie ma kompletni sensu. A zaczeła bym o oka beholdera. Najsensowniejszy item do tego wszystkiego.

• Participant

A testował ktoś zabawki? W sensie, np teddy bear i takie tam 😉

• Participant

Ponoć wszystko prawie testowane, prócz chyba Feru Hat z tego co pisał Mogh

• Participant

To mówię, celować w coś co jest z Rookgaardu lub z tej wyspy gdzie nogi karalucha. Prawdopodobnie achivment usunęli gdyż item nie jest do zdobycia 😉

• Moderator

Od dnia dzisiejszego Cockroach Leg nie jest wymaganym przedmiotem do uzyskania osiagniecia Transmutator.

Lista przedmiotow,która jest widoczna w pierwszym poscie,jest wymagana do zdobycia osiagniecia.

• Participant

Właśnie miałem pisać 😀 Congratulations !!!

• This reply was modified 2 years, 5 months ago by Mathheus.
  • Participant

czyli co, przywrócili achivment i jaki jest jego numer?

edit – okej, mam , aczek numer 122

• This reply was modified 2 years, 5 months ago by Poojael.
  • Keymaster

Ciekawe jest to, że sama maszyna “Transmutator”  stoi w dzielnicy alchemicznej od update’u 8.4 czyli przed wprowadzeniem achievmentów do gry (8.6). Te aktualizacje dzieli około półtora roku. Czy już w 2008 roku myśleli o wprowadzeniu achievmentów ? Czy może jednak maszyna pierwotnie miała inne zastosowanie ?

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 46 total)

You must be logged in to reply to this topic.